ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΤΟΥ ΕΝ ΟΥΡΑΝΩ ΦΑΝΕΝΤΟΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

ΑΘΗΝΑ 7-5-2018.

Δύσκολοι οι καιροί που βιώνει ο Ελληνισμός μας. Μήπως όμως είναι η πρώτη φορά; Ασφαλώς όχι. Παλαιότερα όμως υπήρχαν δύο πολύ σημαντικές ποιοτικές διαφορές. Πρώτον, είχαμε μεγάλες και σφριγηλές αυτοκρατορίες, με εμπνευσμένες ηγεσίες. Δεύτερον, αυτές οι εμπνευσμένες ηγεσίες ηγούνταν από τον Θεό και τις Παραδόσεις τής Φυλής, οδηγώντας τον λαό στη στερέωση των αξιών του και τού Εθνικού του Κράτους στο πρώτο σκαλί τής Οικουμένης.

Είχαμε παλαιότερα Αχιλλέα. Είχαμε παλαιότερα Μεγαλέξανδρο. Είχαμε παλαιότερα Μέγα Κωνσταντίνο. Είχαμε παλαιότερα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Είχαμε παλαιότερα Θεόδωρο Κολοκοτρώνη. Τώρα δεν έχουμε τίποτα. Και δεν ντρεπόμαστε γι’ αυτό. Διότι αυτήν την νοσηρή λογική δεν την δέχομαι, διότι αυτή η παρανοϊκή λογική δεν είναι καν ελληνική. Διότι το ελληνικό έθος και οι διαταγές των προγόνων μας σε μάς τούς νεότερους είναι να τούς ξεπεράσουμε στις επιδόσεις τής ζωής, την δε Πατρίδα να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας καλύτερη και μεγαλύτερη. Αυτό είναι ελληνικό έθος και ήθος. Και ετηρείτο αυτό το έθος ακόμη και όταν ο Ελληνισμός υποτασσόταν, με αποτέλεσμα να φέρει τον κατακτητή κατόπιν στην δική του υποταγή.   

Ο Θεός θέλει να ζήσει το πρωτότοκο παιδί Του και να συνεχίσει να δίδει όραμα και σχέδιο αρετής, προκοπής και συναλληλίας σε όλα τα παιδιά Του. Διότι, για να μην ξεχνιόμαστε, Έλληνες παρέλαβαν την Ορθοδοξία από τον Πατέρα Θεό με την αποστολή τής διαδόσεως τής Αληθείας. Έλληνες κάμανε πράξη το αυξάνεσθε και πληθύνατε με την όμορφη ελληνική οικογένεια και τον όμορφο ελληνικό πολιτισμό. Έλληνες χτίσανε πολιτείες και ταξιδέψανε τον πολιτισμό μας με το δίκαιο και το ατσάλι στα πέρατα τής οικουμένης. Και οι Έλληνες αγωνίζονται πάντα με τον Σταυρό τού Χριστού μας και τα Εθνικά μας Λάβαρα στην πρώτη γραμμή τής μάχης.

Κοιτάζοντας το άγγελμα τής Δευτέρας 7 Μαΐου 2018  στο ημερολόγιο, είδα πως αυτή την ημέρα η ελληνορθόδοξη εκκλησία μας τιμάει την μνήμη τού εν ουρανώ φανέντος Τιμίου Σταυρού. Ο νους μου αυθόρμητα μεταφέρθηκε στις έντονες διαμάχες που διαδραματίζονταν στη διαιρεμένη ρωμαϊκή αυτοκρατορία και την επίθεση που σχεδίαζε να κάνει ο αύγουστος τής ιταλικής χερσονήσου Μαξέντιος κατά τού αυγούστου τότε τής Γαλατίας και μετέπειτα κυρίαρχου τής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και ιδρυτή κατόπιν τού Βυζαντίου μας Κωνσταντίνου τού Μέγα και Αγίου μας. Ο Κωνσταντίνος έμαθε το σχέδιο τού Μαξέντιου και έκαμε επίθεση αποτροπής των σχεδίων τού αντιπάλου του. Μετά από μια σειρά μαχών, επρόκειτο να γίνει η τελευταία αναμέτρηση στην Μουλβία γέφυρα στον ποταμό Τίβερη.

Την προηγούμενη ημέρα, σύμφωνα με την επικρατέστερη ιστορική μαρτυρία, ο Μέγας Κωνσταντίνος είδε στον ουρανό έναν πύρινο σταυρό που έγραφε «Εν τούτω νίκα». Ο Κωνσταντίνος διέταξε τούς στρατιώτες του να ζωγραφίσουν έναν σταυρό πάνω στις ασπίδες τους και υποσχέθηκε να ασπαστεί τον χριστιανισμό, εφόσον νικούσε τον Μαξέντιο. Ο Μέγας Κωνσταντίνος νίκησε, έγινε χριστιανός, πάντρεψε την αδερφή του με τον αύγουστο Λικίνιο που εξουσίαζε τα Βαλκάνια, υπέγραψε τη συμφωνία των Μεδιολάνων περί ανεξιθρησκίας, κυριάρχησε στη δυτική ρωμαϊκή αυτοκρατορία και έχτισε το Βυζάντιο.   

Πως είναι δυνατόν λοιπόν να δεχτώ ή έστω να κατανοήσω την μικρότητα των συγκαιρινών μου συνελλήνων; Όχι, δεν τη δέχομαι. Διότι πρέπει να συμβούν οπωσδήποτε δύο τινά. Πρώτον, να φύγουν εκείνοι που ακόμη και σήμερα που το Έθνος μας βιάζεται για να μεταλλαχθεί σε νεοταξικός εσμός, κοιτάζουν να βαστήξουν τη στέγη τής κατοχικής κομματοκρατίας. Και δεύτερον, να ενωθούμε κάτω από τα Λάβαρα Χριστού και Ελλάδος, με σκοπό να δοξάσουμε τις αξίες μας σε μια Ελλάδα λαμπρότερη από ποτέ άλλοτε. Να γίνουμε οι καλύτεροι Έλληνες και Ορθόδοξοι όλων των εποχών για να τρανώσουμε την Ελλάδα προς Δόξα Χριστού και έπαινο των Ελληνοπαίδων. Και να φτιάξουμε εθνική πολιτική απαιτήσεων με συμμάχους κοινών αξιών σε ένα ορθόδοξο τόξο.    

Τι εστί επιτέλους Ελλάς αδέρφια; Εστί Γη τού Φωτός. Γη που διάγει τον βίο της εν μέσω τού φωτός τής ζωής και πέμπει τις αχτίδες του παντού στον κόσμο. Φως όχι μόνο υλικό, μα και πνευματικό πρώτα απ’ όλα. Είναι Πίστη, είναι Κοινωνική Πρόοδος, είναι Εθνική Ισχύς. Είναι Ναός, είναι Δημιουργία, είναι Δύναμη. Να πέμπεις την Ευχαριστία στο Θεό, να εξελίσσεις τέχνες και επιστήμες και αγαθά επ’ ωφελεία τού ίδιου τού λαού και τής κοινωνίας του, να λευτερώνεις τα αδέρφια σου, να σκεπάζεις με Σημαία Ελληνική όλα τα ιστορικά εδάφη τής Φυλής σου, τής Μεγάλης Ελλάδος, τής Αγίας Ρωμανίας μας. Νυν και αεί, είμαι ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΤΗΣ. ΧΡΙΣΤΟΣ – ΕΛΛΑΣ – ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ!
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: