ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ

Η Ελλάδα σήμερα


ΤΟ ΟΜΟΟΥΣΙΟ ΑΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΥ



ΑΘΗΝΑ 29-3-2017.

Ο εθνικισμός και ο ελληνισμός έχουν ένα μέγιστο κοινό στοιχείο. Είναι η ψυχή και η φυσιογνωμία της φυλής μας, είναι πάει να πει η μια και αδιαίρετη φύση μας. Ο ελληνισμός είναι η προσωπικότητά μας και ο εθνικισμός είναι ο τρόπος ζωής μας και η συγκολλητική ουσία τού Γένους μας. Ο ιθύνων νους είναι η Πίστη μας, σώμα είναι ο αιμάτινος παράγοντας της Φυλής, όπλο μας τα ιδανικά μας.

Ορθοδοξία και Πολιτισμός. Πνεύμα κατ’ αρχάς και ύστερα η ύλη στην υπηρεσία τού πνεύματος. Ένα στράτευμα καμωμένο να κραταιώνει δίκαιο και αλήθεια. Αυτός είναι ο ελληνισμός. Κανόνας και στρατολόγος δικαίου και αλήθειας ο εθνικισμός. Επομένως απαραίτητη προϋπόθεση και ζητούμενο τώρα που θέλει να μάς καταπιεί η νέα τάξη πραγμάτων είναι η ενότητα των Ελλήνων.

Συσπείρωση κάτω από την Πίστη Θεού και Φυλής. Πειθαρχία και άνοιγμα τής αλήθειας στον ελληνικό λαό δίχως στενομυαλιές, κλειστές παρέες και ελιτισμούς. Να κάνουμε μέτοχους τού αγίου βήματος έθνους και ιδέας όλους τούς πιστούς Έλληνες. Όσοι Ζωντανοί στις επάλξεις, όπως θα έλεγε ο Ίων Δραγούμης.

Ειδικά σήμερα που όλοι μιλάνε για οικονομία και μέτρα, εμείς μιλάμε για Πατρίδα και ψυχές ελληνικές. Διότι δίχως πατρίδα και ψυχές, καμία οικονομία δεν μπορεί να σταθεί όρθια. Όλοι θέλουμε να ζήσουμε και να βγάλουμε το ψωμί με τα χέρια μας σε μια γη που την καλλιεργούμε και μάς ανήκει. Τίποτα δεν μάς χωρίζει και κανέναν δεν πρέπει να αφήσουμε να μάς χωρίσει. Αυτή η γη μπορεί να είναι η δουλειά μας, μπορεί να είναι και η πατρίδα μας. Οι άνθρωποί μας μπορεί να είναι η οικογένειά μας, μπορεί να είναι οι φίλοι μας. Αυτός ο κύκλος λοιπόν πρέπει να μεγαλώσει.  Το πρόβλημα τού διπλανού να λυθεί από όλους και η πατρίδα να γυρίσει στα χέρια μας.
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

1 σχόλιο:

Unknown είπε...

θα ήθελα να σας πω από καρδιάς ένα μεγάλο ευχαριστώ για τα λόγια σας για την πατρίδα μου την Β.Ήπειρο.Είμαι ομογενής,γεννήθηκα και μεγάλωσα στην όμορφη Τυνησία
απο μια μητερα που μου γεμισε την καρδια μου απο τον αερα... τα βουνα... τα μοιρολογια... της πατριδας... και ενας πατερας που εβαλε φτερα στην ψυχη μου για να ξερω οτι ανηκω εκει.
ευχαριστω... μια λεξη... για μενα... οτι ειναι μεσα μου... η ελπιδα
ηθελα να σας πω επίσης, αφου εχουμε αυτονονια απο 1922 γιατι τα παιδια μας πρεπει να κανουν αλβανικο σρατο;
Βασελλα Σαρηγιαννη